заглянуть на тёмную сторону

Напередодні різдвяних свят Федеральне Бюро Розслідувань США випустило інструкцію для інтернет-користувачів. У ній йдеться про те, як уникнути неприємних ситуацій в інтернеті.

Дійсно, на свята люди схильні робити необдумані покупки чи серфити онлайн сторінками напідпитку. Чим прагнуть скористатися не дуже чесні особи. Тому варто подвоїти обачність - не вказувати фінансових та особистих даних, не переходити за підозрілими посиланнями, грати в азартні ігри на гроші лише на надійних сайтах. І, як рекомендує ФБР - встановити блокувальник реклами.

Поради з особистого кіберзахисту від ФБР

Фахівці Федерального бюро розслідувань з питань кіберзлочинності зібрали кілька правил, які захистять інтернет-користувачів від більшості шахрайських дій:

1. Перевіряйте посилання, за якими переходите.

Дуже часто шахрайські сайти відрізняються від оригінальних всього одним символом. Особливо це стосується онлайн-банкінгу. Адже підроблені сайти спроектовані, щоб дізнатися ваш номер телефону та пароль від акаунту в реальному банкові.

Хоча, також трапляються і підроблені сайти онлайн магазинів. Їх мета - отримати номер вашої картки, термін її дії та секретний CVV-код.

В українських реаліях особливе розповсюдження фальшиві сайти-шахраї отримали у зв'язку з виплатами постраждалим від війни особам.

2. Заносьте посилання на сайти в закладки замість того, щоб шукати їх через Гугл.

Підняття фальшивого сайта в пошуковій видачі замість реального - ще один частий прийом. Тому краще мати під рукою посилання на оригінальні ресурси фінансових та інших важливих установ.

3. Встановіть у браузер блокувальник реклами.

Ще один популярний спосіб обману - це контекстна реклама. Ті оголошення, які вбудовуються до сайтів через систему рекламних мереж. За її допомогою перевести користувача на несправжній сайт ще простіше. Тому ФБР рекомендує встановлювати у браузер блокувальник реклами.

1

Як встановити адблокер у браузер

Блокувальник не лише захистить вас від шахраїв. Він має ще практичніше значення. По-перше, він звільнить інтернет-сторінки від набридливих оголошень, спливаючих вікон та іншого сміття. По-друге, за цей рахунок зменшується навантаження на комп’ютер. Тому браузер потребуватиме менше оперативної пам'яті для роботи.

Встановити блокувальник реклами можна у будь-який браузер. Для цього:

1. Зайдіть на фірмовий сайт вашого браузера та перейдіть до розділу, який пропонує встановити доповнення до програми.
2. Через пошук знайдіть блокувальник реклами. Якщо пошук українською не приносить результату - спробуйте пошукові слова “adblock”, “ad blocker”.
3. Обираючи серед кількох варіантів - почитайте відгуки користувачів. Виберіть той додаток, який підходить для українських користувачів.
4. Далі натисніть кнопку на сторінці доповнення, щоб встановити його.
5. Можливо браузер запитає у вас дозвіл на активацію додатку. Або ж запропонує перезавантажити програму для активації аддону.

В подальшому, за необхідності, ви зможете відключити доповнення у налаштуваннях браузера. Також існують веб-переглядачі з одразу вбудованим блокувальником реклами. Класичним прикладом такого браузера є Opera. Включити блокування можна у налаштуваннях програми, нічого додатково встановлювати не потрібно.


facebook twitter Google Plus rss



Последние обновления

следи за нами социально

facebook twitter Google Plus ЖЖ Telegram rss

лонгриды