зазирнути на темний бік

Артем Нечепуренко

Артем Нечепуренко брав участь у кримінальній схемі з ухилянтами.

Столичні поліцейські затримали учасника кримінальної банди, який брав участь у "сходці". За даними ЗМІ, ймовірно йдеться про відомого блогера та боксера Артема Нечепуренка (на фото). 24-річний чоловік також відомий під псевдо Агресор, передає Telegraf.

Про затримання учасника банди повідомила Національна поліція України. Зазначають, що злочинці тривалий час функціонували під "дахом" так званого "злодія в законі", очевидно, Георгія Лобжанідзе на прізвисько Куцу. Діяльність цієї та ще двох злочинних груп поліцейські ліквідували у травні цього року.

16 жовтня поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України ще одного з членів раніше викритого злочинного угруповання. Зловмисники допомагали військовозобов’язаним ухилятися від служби, а отримані злочинним шляхом гроші використовували для наповнення "злодійського общаку" і фінансової підтримки засуджених спільників.

За даними слідства, група осіб з ознаками організованості з метою незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України забезпечувала виготовлення підроблених документів – тимчасових посвідчень військовозобов’язаних, довідок військово-лікарських комісій про непридатність до військової служби, довідок ТЦК та СП тощо.

"Учасники цієї групи упродовж червня 2022 – вересня 2023 років підшукали не менше 42 клієнтів, від яких отримали по 5 тис доларів США. Проте згодом "замовники" зажадали повернення цих коштів через невиконання ними взятих на себе зобов’язань з виготовлення документів, у зв’язку з чим між членами злочинної групи з цього приводу виникли суперечності", — йдеться у повідомленні ОГПУ.

Щоб "врегулювати конфлікт" учасники злочинної групи звернулися до кількох "кримінальних авторитетів", один з яких був залучений як "третейський суддя" та організували злочинні зібрання (сходки).

"Правоохоронці задокументували проведення на території Києва трьох злочинних зібрань за участі "кримінальних авторитетів" та зібрали докази їхньої причетності до протиправної діяльності", — йдеться у повідомленні.

Наразі в результаті проведення спецоперації, на території Києва, Сумської, Чернігівської та Київської області було затримано одразу п’ять "кримінальних авторитетів".

"В ході обшуків вилучено 70 тис доларів США, 1 тис євро, зброю та набої, посвідчення різних правоохоронних органів, органів державної влади та медіа з ознаками підробки, мобільні телефони, банківські картки, набори відмичок, 4 автомобілі, тощо. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.", — повідомляють правоохоронці.

На такі "сходки", окрім зацікавлених сторін, запрошували у якості "третейських суддів" лідера ще одного злочинного угруповання – довірену особу "вора в законі" на прізвисько Куцу, "кримінального авторитета", а також в режимі онлайн доєднувався "вор в законі" на прізвисько Лавас-огли Батумський.

Щоб не проґавити найважливіше, підписуйтесь на наш Telegram-канал.


facebook twitter Google Plus rss



Останні оновлення

Александр Свищев - основатель LEOLAND и президент Федерации водного поло Украины

В спортивно-развлекательном центре LEOLAND прошел турнир Svitolina & Stakhovskyi Tennis Tour 2024 by Nova Post для юных теннисистов. Александр Свищев рассказал о значимости соревнований и развитии тенниса в Украине.

слідкуй за нами соціально

facebook twitter Google Plus ЖЖ Telegram rss
Александр Свищев - основатель LEOLAND и президент Федерации водного поло Украины

В спортивно-развлекательном центре LEOLAND прошел турнир Svitolina & Stakhovskyi Tennis Tour 2024 by Nova Post для юных теннисистов. Александр Свищев рассказал о значимости соревнований и развитии тенниса в Украине.

лонгріди