заглянуть на тёмную сторону

Андреас Софоклеус

Андреас Софоклеус не зможе впроваджувати свої «схеми» в Україні.

Кіпрський юрист Андреас Софоклеус (на фото) із численними зв'язками в Україні та працівники його компанії Andreas M. Sofocleous & Co LLC з офісами в Україні, а також екс-генерального директора "Смарт-Холдингу" Олексія Пертіна занесено до українського санкційного списку.

Згідно з указом президента України №698 від 8 жовтня і відповідним рішенням Ради національної безпеки і оборони, під санкції потрапили також Хризостомос, Харула і Христина Софоклеуси, Константіна Алківіадус, Христина Міхайліду, Олена Іона, Афродіті Лукайду, Ніколета Карофіта Аггонас, Анна Кореліда і Менелаос Сазос.

Як передає видання ukrcy.news, Андреас Софоклеус, відомий кіпрський юрист і офшорний спеціаліст, ще з 1990-х років активно працює на користь олігархів. Він згадується у «панамському архіві» за участь у численних офшорних схемах, які допомагали бізнесменам ухилятися від податків та виводити капітали за кордон.

Однією з його найвідоміших операцій стала участь у керуванні фінансами футбольного клубу «Динамо Київ». У 1993 році, після того як Григорій Суркіс став президентом клубу, Софоклеус через офшорну компанію Newport Management Limited отримав контроль над комерційними правами клубу, зокрема правами на купівлю-продаж гравців. Угоду кілька разів продовжували, а у 2017 році він зареєстрував ще одну офшорну компанію на Кіпрі — Dynamo Kiev (Cyprus) Ltd, через яку брати Суркіси продовжують отримувати кошти від трансферів гравців, уникаючи оподаткування в Україні.

Крім того, Софоклеус тісно пов’язаний із проросійськими політиками та бізнесменами. Він був директором британської компанії Intermay Management Ltd, через яку Оксана Марченко, дружина Віктора Медведчука, контролювала інвестиційну компанію в Україні. Після введення санкцій проти Медведчука та Марченко, їхні активи було заморожено, але Софоклеус намагався вивести ці активи за межі досяжності українських правоохоронців.

Софоклеус є довіреною особою українського олігарха Олександра Онищенка , який створив на Кіпрі офшори Онищенка Fastilo Traiding LTD і Vedestima Traiding LTD, на документах яких також стоїть підпис Софоклеуса.

Софоклеус також допомагав іншому проросійському олігарху, Вадиму Новинському, уникнути санкцій. Коли проти Новинського було запроваджено обмеження, він переписав свій бізнес на кіпрські трасти, контрольовані Софоклеусом та його родиною. Проте цей маневр не спрацював, і українська влада заарештувала активи Новинського.

Разом із сином проросійського політика Юрія Бойка, Анатолієм Бойком, Андреас Софоклеус використовує благодійність для покращення своєї репутації на тлі причетності до корупційних схем. Вони підтримують проєкт “Olympic Dreams”, мета якого — допомога юним спортсменам у складних умовах повномасштабного вторгнення країни-агресора. Анатолій Бойко є засновником проєкту, а Андреас Софоклеус бере участь у ньому як партнер через свій кіпрський благодійний фонд «KEPAKY» [Докладніше читайте тут].

Щоб не проґавити найважливіше, підписуйтесь на наш Telegram-канал.


facebook twitter Google Plus rss



Последние обновления

MacBook Pro

Сегодня устройства MacBook Pro пользуются огромной популярностью благодаря сочетанию характеристик, важных и для профессионалов, и для обычных пользователей.

следи за нами социально

facebook twitter Google Plus ЖЖ Telegram rss

лонгриды