заглянуть на тёмную сторону

Ігор Опадчий збирається оскаржувати це рішення у Європейському суді з прав людини.

Київська міська прокуратура повідомила, що довела у суді, що депутат Київради вчинив правопорушення, пов'язане з корупцією, – тепер у його матері конфіскують автомобіль Range Rover. Депутат Ігор Опадчий заявив, що це рішення оскаржуватимуть у Європейському суді з прав людини, повідомляє Українська правда.

"Установлено, що матір депутата Київради за допомогою його помічника-консультанта у 2022 році придбала у юридичної особи Range Rover Sport 2020 року випуску за 65 тисяч гривень. При цьому, у своїй декларації за 2023 рік депутат зазначив користування машиною, вказавши її вартість у понад 2,3 млн гривень. Дослідивши матеріали справи, суд визнав придбання автомобіля за значно заниженою ціною подарунком близькій особі депутата, що заборонено законом "Про запобігання корупції", - розповіли в Київській міській прокуратурі.

У прокуратурі традиційно не називають імені порушника, але, за даними джерел УП, йдеться про депутата від партії "УДАР Віталія Кличка" Ігоря Опадчого.

Шевченківський райсуд визнав депутата винним у вчиненні адмінпорушення за ч. 1 ст. 172-5 КУпАП та наклав на нього штраф у розмірі 2 550 гривень з конфіскацією подарунка – Range Rover Sport.

У прокуратурі додали, що Київський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції.

Ігор Опадчий у коментарі УП повідомив, що це рішення оскаржуватимуть у Європейському суді з прав людини.

За його словами, його мати була орендарем згаданого авто. Ним також користувалась дружина депутата. У лютому 2022 року дружина потрапила в ДТП на цьому авто. Після цього компанія-власник машини запропонувала орендарю купити "залишки від авто" за 65 тисяч гривень. І відповідно його мати у 2022 році купила ці "залишки від авто після ДТП, фактично це кузов і двигун". Упродовж того ж 2022 року цей автомобіль відремонтували.

Опадчий додав, що після цього мати і на нього, і на його дружину виписала доручення на користування машиною, "оскільки могла бути необхідність користування цим авто, чи необхідність перетинати кордон". Він наголосив, що машиною "користувались лише мати і дружина".

Депутат також показав Консультаційний висновок від спеціаліста в оцінці майна, де мінімальна вартість пошкодженого авто вказана на рівні 58,9 тисячі гривень, висновок австрійської страхової компанії USG про "конструктивне знищення авто", яка виплатила так званий "тотал" (тотал – це термін у страхуванні, що означає повну загибель транспортного засобу, коли відновлення автомобіля недоцільне або неможливе і не має економічного сенсу, – ред.) власнику, та документ від власника авто ТОВ "Управляюча компанія "Нерухомість Києва", яке пропонувало орендарю викупити машину за 65 тисяч гривень.

"Дивним виглядає те, що у судове провадження жодним чином не залучили власника. Жодного разу не опитали, і в процесі на жодне судове засідання не запросили, а докази не приймали, аргументуючи тим, що немає власника на засіданні. Тому готуємо скаргу у ЄСПЛ, бо лише зараз отримали рішення суду і побачили, що у ньому. До ЄСПЛ будемо подавати найближчим часом", – підсумував Опадчий.

Щоб не проґавити найважливіше, підписуйтесь на наш Telegram-канал.


facebook twitter Google Plus rss



Последние обновления

следи за нами социально

facebook twitter Google Plus ЖЖ Telegram rss

лонгриды