зазирнути на темний бік

Сергій Шайхет

Сергій Шайхет живе у розкішному будинку батька.

Начальник Департаменту міграційної поліції Національної поліції України Сергій Шайхет системно використовує службовий автомобіль, який департамент отримав від західних партнерів, для особистих цілей. Зокрема системно посеред робочого дня навідується до спортивного комплексу у центрі Києва, пише ZN.UA із посиланням на розслідування Bihus.Info.

В розслідуванні зазначено, що Шайхет зробив доволі стрімку кар’єру у поліції, хоча в 2015 році його звільняли з поліції за службову невідповідність – тоді він не пройшов атестацію. Це не завадило Шайхету уже через рік стати заступником начальника Одеського обласного управління поліції. Згодом його перевели у Миколаївську область, а в 2023 році він очолив Департамент міграційної поліції.

Журналісти Bihus.Info зафіксували, що кілька разів на тиждень у робочий час Шайхет проводить три години у спортивному комплексі, куди приїжджає на службовому автомобілі з оперативними номерами, які за законом правоохоронці мають використовувати лише під час оперативної роботи.

Та й загалом Шайхет часто користується службовим авто в особистих справах - журналісти регулярно помічали автомобіль на в’їзді та виїзді з одного із найдорожчих київських ЖК.

«Жодної нерухомості у цьому комплексі керівник Департаменту не має. Натомість там володіє квартирою та паркомісцем його батько – Олег Шайхет. Площа апартаментів – під 200 квадратів. Квартиру Шайхет-старший придбав ще у 2020 році. Зараз подібні квартири у цьому ЖК коштують від 1 млн доларів», - йдеться у розслідуванні.

Батько Шайхета був полковником поліції, командував спецпідрозділом «Сокіл», а останні 10 років займається охоронною діяльністю та є співвласником охоронної компанії «Секьюрайті». Іншим її співвласником є найбільша нафтовидобувна компанія «Укрнафта», яку до націоналізації контролювали олігарх Ігор Коломойський.

А ще журналісти натякнули, що Шайхейт є протеже заступника голови Офісу президента Олега Татарова, який вважається координатором правоохоронної системи.

Після поширення цього розслідування Bihus.Info, Національна поліція України повідомила про службове розслідування щодо начальника Департаменту міграційної поліції генерала Сергія Шайхета.

"Щодо інформації, опублікованої в одному з інтернет-видань відносно начальника Департаменту міграційної поліції Сергія Шайхета, призначене службове розслідування. За його результатами будуть прийняті відповідні рішення", - сказано у повідомленні.

Щоб не проґавити найважливіше, підписуйтесь на наш Telegram-канал.


facebook twitter Google Plus rss



Останні оновлення

MacBook Pro

Сегодня устройства MacBook Pro пользуются огромной популярностью благодаря сочетанию характеристик, важных и для профессионалов, и для обычных пользователей.

слідкуй за нами соціально

facebook twitter Google Plus ЖЖ Telegram rss

лонгріди