заглянуть на тёмную сторону

Чоловік на суді провину не визнав і оббрехав слідчих з приводу застосування до нього тортур.

Дружківський міський суд Донецької області визнав громадянина винним у державній зраді, повідомляє «Судовий репортер».

Із початку травня і по 20 травня 2022 року, перебуваючи в місті Бахмут Донецької області, місцевий мешканець поширював у Telegram працівнику ФСБ РФ відомості розташування особового складу та техніки українських військових.

Співрозмовником обвинуваченого був співробітник центрального апарату ФСБ РФ Сєргєй Меркушев, у минулому оперативник відділу в місті Старий Оскол УФСБ РФ по Бєлгородській області по лінії контрразвідки.

Зрадник передав географічні координати восьми обʼєктів. Це Бахмутський індустріальний фаховий коледж, Бахмутський професійний ліцей, військова частина, котельня, завод Artwinery, школа в селі Кліщіївка і гора за кладовищем в Кліщіївці.

Після затримання у травні 2022-го чоловік узяв участь у слідчому експерименті. Він показав на Google карті місця дислокації особового складу ЗСУ, про які він у Telegram інформував Меркушева. Пояснив, що спеціально розвідувальну інформацію не збирав, але як житель місцевий знав, де розквартирувалися військовослужбовці ВСУ. Зловмисик підтвердив, що після того, як він передав координати Бахмутського індустріального фахового коледжу, російські війська обстріляли локацію.

Із мобільного телефону обвинуваченого видно, що діалог із Маркушевим розпочався 7 травня 2022 року із репліки власника: «Взаимно». У подальшому надсилалися географічні координати з поясненнями, які обʼєкти в Бахмуті зайняті військовослужбовцями ЗСУ.

У судовому засіданні зрадник вину не визнав. Розповів, що його з святом перемоги 9 травня привітав незнайомець із російського телефону, він відповів «навзаєм» і з цього все почалося. Він в чатах обговорював все, що відбувалось, якась дівчина погано відзивалася за росіян - він зробив їй зауваження. А 22 травня 2022 року, за словами підсудного, його начебто викрали з будинку батьків. Скаржився, що його били, катували, вимагали зізнатись, погрожували.

Слова обвинуваченого про застосування недозволених методів слідства не знайшли свого підтвердження в судовому засіданні. Державне бюро розслідувань провело перевірку і закрило кримінальне провадження за відсутністю складу злочину.

З огляду на обставини справи та особу винного суд вирішив, що його виправлення та перевиховання можливе лише при ізоляції від суспільства.

Чоловіка засудили до покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

13 грудня 2023 року українська влада офіційно визнала окупацію Бахмута. Влада РФ заявляла про захоплення міста ще в травні 2023-го. У результаті боїв Бахмут зруйновано на 80%.

Щоб не проґавити найважливіше, підписуйтесь на наш Telegram-канал.


facebook twitter Google Plus rss



Последние обновления

следи за нами социально

facebook twitter Google Plus ЖЖ Telegram rss

лонгриды