заглянуть на тёмную сторону

Вячеслав Чухно

Колишній співвласник мережі «ЄГАЗ» в Одесі, В'ячеслав Чухно, який за даними Youcontrol, числиться у 10-ти компаніях керівником, у 3-х бенефіціаром та у 6-х засновником, за роки своєї сумнівної діяльності накопичив великі борги, а зараз має намір залишити своїх кредиторів з носом та виїхати до Штатів.

В’ячеслава Чухна давно підозрюють у контактах з організованою злочинністю, а також у зв’язках з російськими спецслужбами. Відомо, що за три місяці до початку повномасштабного вторгнення Чухно-Семікрас провів у столиці країни-терористки майже чотири тижні.

Повернувся він звідти явно із завданнями з вербування за спортивною та церковною лінією, пише from-ua.

Про тісну співпрацю з державою-агресором свідчать також зв’язки Чухна-Семікраса з Василем Шестаковим – главою російської Федерації самбо та близьким особистим другом путіна.

1

2

3

Зв’язки «бізнесмена» в Одесі також більш, ніж сумнівні. Це, наприклад, колишній скандальний прокурор Одеської області Олег Жученко, завдяки бездіяльності якого були виправдані проросійські бойовики, організатори заворушень у травні 2014 року. Крім того, експрокурора підозрюють у зв’язках з міжнародною оргзлочиністтю, зокрема, він фігурує у якості підозрюваного по справі одіозного одеського бізнесмена Володимира Галантерника – останнього називають організатором злочинної схеми в одеській мерії. «Жученко – мій брат, родич», - саме так представляв його Чухно. Саме Жученко забезпечував Чухну-Семікрасу «дах» і досі продовжує підтримувати його у силових та судових органах.

Силовий блок для захоплення земель для станцій «ЄГАЗ» Чухну-Семікрасу забезпечував одеський кримінальний авторитет Халід Мусаєв. Втім, у 2023 році Чухно-Семікрас, який сам був прихованим партнером Мусаєва – виступає викривачем та основним свідком по справі Мусаєва та іншого кримінального авторитета, Сурена Сардаряна. Не виключено, що співпрацюючи зі слідством, Чухно намагався прикрити свої незаконні оборудки, а також співпрацю з державою-агресором.

Ще один партнер В’ячеслава Чухна-Семікраса – Дмитро Тарановський, з яким вони пов’язані через скандально відоме ТОВ «Інтерім сервіс». Це підприємство фігурує у справі про знищення однієї з перлин Одеси - багатостраждальної Дачі Ашкеназі, пам'ятки архітектури кінця XIX століття, яка розташована на території санаторію імені Чкалова.

4

З 1997 року «Інтерім сервіс», в якому В’ячеслав Чухно-Семікрас займає посаду директора, попри численні борги, отримало від АТ «Галаксі» та «Укренерджі» право оренди двоповерхової нежитлової будівлі пам’ятки на 25 років з правом викупу. Показово, що з 1992 року реальні бенефіціари підприємства не змінювалися, а документи підписував сумнівний авторитет зі світу одеського футболу Петро Найда.

У 2017 році чвертьстолітній термін оренди завершився, «бізнесменів» попросили на вихід. Та вони не пішли. Судові позови затягнулися на роки. В цей час орендар ігнорував вимоги залишити приміщення. Державне майно, яке до того ж має історичну та культурну цінність, таким чином довели до занедбаного стану. За роки «користування», внаслідок незаконного перепланування та неналежного обслуговування, будинок було зруйновано на 75-80%. Через це санаторій Чкалова був вимушений звернутися до суду з позовом про відшкодування шкоди.

У 2021 році Південно-Західний апеляційний господарський суд ухвалив, що жодних підстав займати приміщення дачі Ашкеназі компанія «Інтерім сервіс» не має з 2017 року. Крім цього, експертиза встановила, що господарювання Чухна-Семікраса завдало збитків на суму у 6,23 млн грн. Ше 2,3 млн грн «Інтерім» заборгував санаторію, в якості невиплаченої орендної плати. Втім, реальні збитки можуть бути набагато більшими – понад 20 млн грн.

5

6

На щастя, зрештою, після багаторічної боротьби пам’ятку архітектури все ж таки остаточно повернули державі.

За оперативними даними правоохоронних органів, Чухно-Семікрас має безпосередній вплив на телеграм-канал «Рішельє» та сайт «Фігурант». За допомогою цих ресурсів він не тільки намагається «обілити» себе, але й займається чорним піаром, кібербулінгом та кібератаками проти тих, хто перешкоджає йому у його оборудках.

7

8

9

10

Зокрема Чухно-Семікрас розгорнув чорну піар-кампанію проти адвоката Ігоря Курілко, який представляв інтереси санаторія ім.Чкалова у справі про повернення Дачі Ашкеназі у державну власність. Адвокат звернувся до суду.

У березні 2023 року Київський райсуд Одеси ухвалив рішення та встановив факт недостовірності інформації, розміщеної на вказаних ресурсах, стосовно адвоката Ігоря Курілка. У рішенні вказано 6 статей, які виходили впродовж 2019-2022 років, де розміщенно фото адвоката разом із ім’ям та прізвищем та родом занять. Курілко звернувся до суду, бо, з його слів, інформація на вищевказаних сайтах принижує його, шкодить діловій репутації, та ганьбить честь і гідність. Крім конкретних «фактів», у статтях були й узагальнюючі вислови щодо безлічі кримінальних оборудок і відкритого кримінального провадження. Але суд не знайшов жодного обвинувального вироку чи провадження, де адвокату було б повідомлено про підозру. Суддя прийшов до висновку, що публікації містять наклеп та недостовірну інформацію, яка виставляє заявника в негативному світлі, що є порушенням його конституційного права. Ознайомитися з рішенням суду можна за посиланням.

У поясненні Чухна, він вказує, що йому невідомий Ігор Курилко і що він не висловлював у бік останнього образ честі і гідності, але вище ми бачимо протилежне.

Також журналіст Ірина Гриб, яку у своїх постах також Чухно-Семікрас постійно згадує у негативному та образливому форматі, коментує цю ситуацію так:

«Цей опонент ототожнює адвоката Курілко зі мною, що є недопустимо та при цьому поширює інформацію про мене, що не відповідає дійсності. Цей фейсбучний воїн у соцмережі та на можливо підконтрольних йому сайтах знає Курилко, а в органах поліції не знає».

11

12

Ще одна цікава сторінка з біографії В’ячеслава Чухна-Семікраса – у 2021 році він змінює прізвище. Так, у 2011 році Чухно одружився з Безкостою Світланою Романівною. А 4 березня 2016 року Світлана Чухно змінює прізвище на Семікрас.

13

У 2019 році Вячеслав Чухно та Світлана Семікрас розлучаються – про це є рішення Київського районного суду. Але після двох років «розлуки», пара знову «сходиться». Вже у 2021 році Вячеслав Чухно та Світлана Семікрас знову укладають шлюб, причому чоловік бере прізвище жінки – Семікрас.

14

Згідно даних Державної прикордонної служби України Чухно В.В. (Семікрас В.В. з 2021 року) неодноразово літав до Москви через Мінськ, а також автомобільним транспортом незаконно відвідував Крим з території рф.

15

16

17

18

19

20

У росії Чухно неодноразово мав контакти з представниками влади та спецслужбами рф і, можливо, був завербований у 2016 році. Вірогідно, саме з цим пов’язано те, що напередодні повномасштабного вторгнення Чухно змінює прізвище й міняє всі свої документи. При цьому, він зберігає всі свої контакти з рф, займаючись торгівлею скрапленим газом, отриманим на російській території. Зі своїми контактами на території РФ він спілкується за допомогою Фейсбука, Телеграма та додатку Threema.

Наразі В'ячеслав Чухно-Семікрас підозрюється у скоєнні злочинів за ст. 109 ч 1, 110 ч 2, 436-2 ККУ.

21

Згідно з ухвалою Приморського районного суду від 11 квітня 2024 року, Чухно-Семікрас входить до агентурної мережі спецслужб рф, які діють на території України та здійснюють розвідувально-підривну діяльність.

Також Чухно контактує з невстановленими представниками т.зв. днр/лнр. У рамках розслідування у нього були проведені обшуки, а слідство клопотало про арешт майна.

Зараз Чухно-Семікрас намагається виїхати до США та сховатися від кредиторів, правоохоронців та українського правосуддя.


facebook twitter Google Plus rss



Последние обновления

следи за нами социально

facebook twitter Google Plus ЖЖ Telegram rss