заглянуть на тёмную сторону

Надмірна вологість чи сухе повітря у приміщення негативно впливають на стан здоров’я організму. Заходи, які варто виконувати для нормалізації мікроклімату житла

Значення вологості повітря в офісних та житлових приміщеннях

Мікроклімат у житловій квартирі або офісі визначається чистотою, температурою повітря, швидкістю руху повітряних мас і рівнем вологості. Останній фактор є ключовим, котрий впливає на самопочуття, здоров'я та продуктивність людини. Існують спеціальні заходи, які слід виконувати для формування нормальної вологості повітря та подальшої її контролю.

Причини підвищеної вологості

Підвищення концентрації вологи в повітрі виникати у кількох ситуаціях:

  • Проникнення вологи через тонкі та неізольовані огороджувальні конструкції будинку (перекриття, стіни);
  • систематичне сушіння білизни у приміщенні;
  • недостатня вентиляція приміщень;
  • випаровування вологи після ремонту, а також у нових будівлях;
  • недостатня вентиляція у ванній кімнаті, в результаті чого в приміщенні накопичується волога після банних процедур.

Підвищена вологість в офісах або на виробництві виникає в результаті здійснення технологічних процесів, неправильної вентиляції, застарілих виробничих та службових приміщень тощо. Якщо людина працює та розважається з https://b-p.com.ua/onlajn-kazyno-z-minimalnym-depozytom-5-grn/ вдома, то вона обов’язково має забезпечити собі нормальну вентиляцію.

Вплив вологості на стан організму

Занадто висока вологість, особливо при підвищеній температурі, негативно впливає на людей із серцево-судинними захворюваннями. У них спостерігається:

  • Слабкість;
  • задишка;
  • головний біль;
  • підвищене потовиділення.

Існує ризик розвитку легеневих захворювань, особливо у дітей та людей старечого віку.

Надмірна вологість сприяє поширенню хвороботворних мікробів, цвілі та грибків. Конденсат призводити до утворення плісняви, яка негативно впливає на стіни, меблі, книги, одяг та електроприлади.

Низька вологість призводить до алергічних реакцій, подразнення органів дихання та шкірних покривів. В сухому повітрі накопичується пил.

2

Контроль вологості

Постійний конденсат на вікнах, неприємний запах вологості, виникнення плісняви в кутах ванної кімнати свідчать про нездоровий мікроклімат в приміщенні. В такому випадку рекомендується встановити гігрометр. На сучасному ринку доступно багато простих та точних моделей. Якщо прилад вказує на сухість повітря, рекомендується придбати також і зволожувач повітря. При підвищеній вологості допоможе осушувач.

Способи зменшення вологості

Для зменшення вологості в приміщенні без придбання спеціального приладу можна застосувати:

  • Провітрювання: регулярне відкриття вікон допомагає позбутися вологості;
  • вентиляція з витяжним вентилятором: Використання спеціального вентилятора у повітряному каналі на кухні, санвузлі або ванній допомагає швидко вивести зайву вологу;
  • тимчасовий запуск сушарки чи кондиціонера сприяє зниженню вологості в приміщенні.

Ці заходи допомагають створити комфортні умови для перебування в приміщенні та позбавити його надмірної вологості.


следи за нами социально

facebook twitter Google Plus ЖЖ Telegram rss
Григорий Козловский и Александр Свищев

Основатель ФК «Рух» и футбольной Академии Григорий Козловский и Президент федерации водного поло Украины Александр Свищев вошли в топ-10 бизнесменов, которые развивают спорт. Для предпринимателей важны поддержка спорта и спортивной культуры и ответственность за будущее страны.