заглянуть на тёмную сторону

Татьяна Корниенко

Протеже Данила Гетманцева в.о. голови ДПС України Тетяна Кірієнко може піти у відставку, слідом за скандальним міністром оборони Олексієм Резніковим. Про це повідомляє сайт 360UA.NEWS у своєму розслідуванні.

Як повідомляють ЗМІ, причини ймовірної відставки Тетяни Кірієнко та Олексія Резнікова схожі: вимоги західних партнерів у зв’язку з загальною корупцією та некомпетентністю. Питання про відставку Тетяни Кірієнко появилось на порядку денному після візиту в Київ спецпредставника президента США по Україні Пенні Пріцкер. Пріцкер у приватній розмові представниками українського істеблішменту порадила не чекати допомоги Заходу, а “починати шукати точки росту всередині країни”. Іншими словами, встановити порядок у системі адміністрування податків з української економіки, яка змогла вистояти в умовах воєнного часу. За думкою Пенні Пріцкер, українська влада повинна вже зараз думати про наповнення бюджету з внутрішніх джерел, що буде складно зробити, не змінивши керівництво податкової служби.

Як зазначають журналісти розслідувачі з 360UA.NEWS, в українського суспільства також є питання до Данила Гетманцева: “як повідомляє наше джерело в СБУ, це не значить, що Гетманцев є агентом ФСБ в класичному розумінні, фактично в нинішніх умовах проведення контррозвідувальних заходів це неможливо. Інша справа – вплив Гетманцева на українську податкову, і відповідно на економіку, яка несе втрати не лише від військових дій, але і від поборів з боку податківців, при цьому бюджет недоотримує колосальні кошти, необхідні для фінансування фронту та утримання стабільної соціальної обстановки”.


facebook twitter Google Plus rss



Последние обновления

следи за нами социально

facebook twitter Google Plus ЖЖ Telegram rss

лонгриды