заглянуть на тёмную сторону

Яка ситуація на ринку криптовалют, що кажуть експерти та чи продовжиться круте піке електронних грошей в майбутньому: огляд криптовалютного ринку та основні напрямки його розвитку.

Чи вигідно зараз інвестувати у криптовалюту?

Минулий рік став найуспішнішим роком для криптовалютних інвесторів. Люди, які вклали кошти на початку 2021 року напередодні Нового року подвоїли свої статки, вигідно продавши електронні гроші. Початок 2022 став черговим етапом у житті криптовалют, проте, цього разу електронні монети знецінились в рази.

Фактори, які спричинили падіння криптовалютного ринку

Вартість віртуальних грошей почала падати наприкінці зими 2021 року. Проте, найбільше просідання криптовалютного ринку було зафіксоване у травні 2022 року. Дана тенденція негативно вплинула на торговців електронними грошима, та окремі країни продовжують проводити розрахунки в Bitcoin на державному рівні. Не злякались обвалу ринку криптовалют і онлайн казино, які пропонують відвідувачам ігрові автомати від 1 гривні з мобільного. Ігрові клуби залишили за гравцями право відкривати рахунки в крипті.

Круте піке криптовалют фахівці пов'язують із падінням курсу міжнародної валюти. Справа в тім, що на початку травня Федеральна резервна система США підвищила облікову ставку на 0,5%. По факту ФРС збільшила вартість грошей для банків, громадян, бізнесу та інвесторів. А це в свою чергу не могло не вплинути на іноземних інвесторів. На інвестиційному ринку Америки почалася справжня паніка. Люди почали масово продавати ненадійні активи та вкладати кошти у валюту. На тлі цих новин недосвідчені трейдери почали продавати і криптовалюту.

Досвідчені експерти стверджують, що обвал Bitcoin має лише позитивні сторони, адже криптовалютна криза є найкращим часом для збагачення. Саме зараз варто закуповуватися по-крупному.

Технічні аналітики стверджують, що ймовірніше за все Біткоін вирушить у вільне падіння. Спрогнозувати його вартість важко, проте, найбільший обвал криптовалюти очікують у третьому кварталі 2022 року.

Безпечні інвестиції як альтернатива криптовалютам

Наразі електронні монети є ризиковими активами, тому вкладати у них кошти експерти не радять. Більш безпечними інвестиціями наразі вважають:

● цінні папери;
● інвестиційні фонди;
● об'єкти нерухомості;
● золото.

Крім цього, гроші вигідно вкладати у цікаві стартапи, власний бізнес чи саморозвиток.

1


следи за нами социально

facebook twitter Google Plus ЖЖ Telegram rss