заглянуть на тёмную сторону

Maestro Kitchen by ETC, колись респектабельна торгова марка, за два з лишком роки, по суті, планомірно знищувала свою репутацію і перетворилася на збіговисько звичайних шахраїв та кидал, пише інформаційна агенція "Інформер". Спеціалізується на виготовленні продукції преміум-класу: інтер’єри, кухні, меблі, аксесуари. Як підприємство ця марка не має реєстрації. Здійснює свою комерційну діяльність в основному через компанію ТОВ «Європейські торгові системи» та через інші близько двох десятків фірм, що примикають до неї. Формальний власник торгової марки – Владислав Ілліч Ільїнський. А керує всім його 28-річний син Костянтин Владиславович Ільїнський.

Костянтин Ільїнський – формальний власник понад десятка компаній, пов’язаних із ТОВ «Європейські торгові системи» та торговою маркою Maestro Kitchen by ETC:

  1. ТОВ «Хеп експо» (Київ, код 41307909) – керівник, бенефіціар, частка 66,92%.
  2. ТОВ «Груп ЄТС Інтернешнл» (Київ, код 41389850) – бенефіціар, частка 99%.
  3. ТОВ «Шопфіт Груп» (Київ, код 42810309) – бенефіціар, частка 100%.
  4. ТОВ «Лазер сістемс» (Київ, код 40105158) – керівник, засновник, частка 50%.
  5. ТОВ «Груп ЄТС Україна» (Київ, код 41186767) – керівник, гол. бухгалтер, частка 2,01%.
  6. ТОВ «Форфешн» (Київ, код 41307956) – учасник, частка 5%.
  7. ТОВ «Станко енерджі» (Київ, код 41389887) – учасник, частка 0,66%.
  8. ТОВ «Рітейл про» (Київ, код 43281301) – бенефіціар, частка 50%.
  9. ТОВ «Рітейл ін» (Київ, код 44755727) – бенефіціар, 50%.
  10. ТОВ «Форфешен» (Київ, код 42546869) – учасник, частка 5%.
  11. ТОВ «Шоп інтеріор» (Київ, код 44660740) – бенефіціар, частка 100%
  12. ФОП зареєстрований у жовтні 2012 р. КВЕД – 56.10 діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування. Група 2, ставка 20%.

З одного боку, Костянтин Ільїнський виглядає як респектабельний молодий бізнесмен. Але це рекламна обкладинка. У ці суворі часи поводиться, як звичайний «шахрай і кидала». Взявши з клієнтів мільйони гривень, раптом вирішив для себе: а навіщо виконувати свої зобов’язання? Професійно освоїв уміння пустити пилюку в очі, обманюючи постачальників, підрядників, замовників. У цей важкий час легко може ухилитися від сплати податків, не виконати вчасно свої зобов’язання, поставити і виготовити неякісний, але дорогий товар. Війна все спише.

Костянтин Ільїнський дуже любить із шиком проводити час: дорогі машини, ресторани, фешенебельні курорти в екзотичних країнах. Любить покататися з вітерцем Києвом. Віддає перевагу виключно елітним авто: Porsche, Mercedes-Benz, Maserati. У свої 28 років Костянтин володіє нерухомістю та земельними ділянками у заповідних історичних місцях Києва. І, слід зазначити, у досить великому обсязі для такого юного віку. На сьогоднішній день у державних реєстрах за Костянтином Ільїнським числиться 35 об’єктів, з яких 17 – це квартири, будинки, гаражі. А 18 – земельні ділянки у Києві та Київській області.

Костянтин Ільїнський вдався реалізовувати шахрайські схеми: збирати у замовників гроші, а потім відмовлятись виконувати зобов’язання. Дискредитувати бізнес сім’ї, що вибудовувався роками, отримувати дуже швидке, але не законне збагачення.

24 лютого 2022 року армада ворожих військ вторглася до України. Захоплювала міста та села, обложила Київ. Сотні тисяч громадян країни стали на захист сімей та будинків. А що ж робив Костянтин Ільїнський у критичні для країни дні? Взяв у руки автомат і став на захист свого міста? Рив окопи? Можливо, зайнявся іншою суспільно важливою роботою для оборони країни? Відповідь очевидна: Костянтин заліг на дно. Для нього війна не існує. «Це не наша війна» – як правило, такою примітивною фразою виправдовують боягузтво.

Костянтин Ільїнський спішно покинув Україну 20 лютого 2022 року, вилетівши з Міжнародного аеропорту «Бориспіль» до більш комфортної та благополучної країни. У ці передвоєнні дні покинули свою країну і побігли, як щури, багато проросійських політиків, пов’язані з ними олігархи, великі бізнесмени та деякі держчиновники. У цій компанії виявилися й Ільїнські. Дивний збіг. Хто ж міг попередити Ільїнських про війну, що насувається?

В Україні люди гинуть десятками тисяч, сотні тисяч позбулися даху над головою. Навколо суцільна скорбота, горе та сльози. А Ільїнські колесять елітними курортами, де немає протяжного вию повітряних тривог, де немає бомбардувань, де спокійне, повне комфорту життя. Півтора року Костянтин Ільїнський ховався за кордоном. І 24 липня 2023 року молодий мажор повернувся в Україну, що спливає кров’ю. Перетнув кордон із Польщею у прикордонному пункті пропуску «Грушів-Будоміж».

Совість прокинулася, і вирішив допомогти країні? Вирішив записатися до ЗСУ? Ні, це не про Костю Ільїнського. Його цінна тушка надто дорога. Все набагато простіше – хлопець витратив свої заощадження під час розкішного життя за кордоном. Приїхав надолужувати втрачене. З огляду на те, що країна веде важку війну, доходи різко скоротилися. Не порушивши закон, заробити швидко на звичне розкішне життя мажору нині просто неможливо. Вирішив Костянтин Ільїнський запустити у реалізацію шахрайські схеми.

Зібравши таким шляхом мільйони гривень, Костянтин Ільїнський час від часу, як ні в чому не бувало, перетинає кордон України. Більшість чоловіків через війну покинути країну не можуть. А от Костя якимось чином зміг. 7 жовтня 2023 року він спокійно виїжджає до Польщі через той самий прикордонний пункт пропуску «Грушів-Будоміж». Костянтину Ільїнському лише 28 років, а не 60. Здоровий, міцний хлопець, не інвалід. Трьох малолітніх дітей не виховує. Волонтером ніколи не був. Як молодому хлопцеві вдається регулярно перетинати кордон? Сподіваємося, що незабаром ми дізнаємося відповідь…


facebook twitter Google Plus rss



Последние обновления

следи за нами социально

facebook twitter Google Plus ЖЖ Telegram rss

лонгриды