заглянуть на тёмную сторону

Виктор Хоренко

Генерал Віктор Хоренко після звільнення з посади командувача Сил спеціальних операцій поділився головними принципами своєї роботи та заявив, що не збирається гратися в політику. Як передає "Главком", про це йдеться в дописі «Сім тез бойового генерала Віктора Хоренка», опублікованому пресслужбою ССО.

7 тез бойового генерала Віктора Хоренка:

  1. Є багато непоганих керівників в кабінетах. Але військами з кабінетів не командують. Не командують без досвіду.
  2. Щоб зрозуміти, як долати ворога – треба вбити принаймні одного особисто. Я вбив багатьох.
  3. Основна моя мета – боротися з ворогами України. Я не знаю чи ви почуєте щось про мою боротьбу, адже я ніколи не робив цього показово. Та я боротимуся.
  4. Я не публічний, в політику не граю. Сенс мого життя – помста ворогам України.
  5. Головне для мене – бути чесним. Я завжди був чесним і відкритим перед своїми військовослужбовцями. Це основне – вміти висловлювати одне одному власну думку, вміти дослухатися.
  6. Про що я можу жалкувати – так тільки про те, що я не завершив спланованих операцій, не підтримав тих, хто на мене сподівався. Та це залежить не від мене, хоча я не можу не відчувати відповідальності за своїх людей.
  7. Важко будучи вожаком покидати свою зграю. Та вовк може полювати і наодинці. Головне, що завжди є на кого, ворогів у нас вистачає.

dw.com нагадує, що 3 листопада президент України Володимир Зеленський звільнив Хоренка та призначив замість нього полковника Сергія Лупанчука. Причини кадрових змін в офіційних документах зазвичай не зазначаються.

Хоренко очолював ССО з липня 2022 року. До цього він командував спеціальним резервом Головного управління розвідки (ГУР) міністерства оборони. Інформації про Лупанчука у відкритих джерелах немає.

Незабаром Зеленський повідомив, що Лупанчук - "досвідчений бойовий офіцер і правильний командир, який може додати ССО більшої потужності". Президент зазначив, що чекає від нього "нових результатів". Натомість Хоренко, за його словами, продовжить виконувати спеціальні завдання в складі ГУР.

Водночас сам Хоренко заявив, що дізнався про свою відставку зі ЗМІ. "Спілкувався з головнокомандувачем (ЗСУ Валерієм Залужним. - Ред.), який також пояснити мені цього не зміг. Главком мав робити відповідне подання, але він мені відповів, що такого не робив. Не розумію, що сталося", - сказав він.

4 листопада заступник керівника Офісу президента Роман Машовець сказав журналістам, що Зеленський звільнив Хоренка за поданням міністра оборони Рустема Умєрова, як і передбачає законодавство. Причин він не назвав.

Умєров згодом заявив, що "Хоренко зараз потрібний на певному напрямку, він продовжить службу в міноборони" та додав, що "додатково коментувати причини та передумови зміни керівних військових посад під час війни - надавати підстави ворогові послаблювати Україну".

Чтобы не пропустить самое важное, подписывайтесь на наш Telegram-канал.


facebook twitter Google Plus rss



Последние обновления

Григорий Козловский и Александр Свищев

Основатель ФК «Рух» и футбольной Академии Григорий Козловский и Президент федерации водного поло Украины Александр Свищев вошли в топ-10 бизнесменов, которые развивают спорт. Для предпринимателей важны поддержка спорта и спортивной культуры и ответственность за будущее страны.

Григорий Козловский - почетный президент и основатель ФК "Рух"(Львов)

ФК «Рух» стал бронзовым лауреатом премии UEFA Grassroots Awards. Основателя клуба Григория Козловского и «Руховцев» отметили бронзовой наградой за выдающиеся достижения в работе с молодыми игроками и успешные проекты развития футбола

следи за нами социально

facebook twitter Google Plus ЖЖ Telegram rss
Григорий Козловский и Александр Свищев

Основатель ФК «Рух» и футбольной Академии Григорий Козловский и Президент федерации водного поло Украины Александр Свищев вошли в топ-10 бизнесменов, которые развивают спорт. Для предпринимателей важны поддержка спорта и спортивной культуры и ответственность за будущее страны.

лонгриды